ISTRAGA U RIJECI

Dvogodišnjakinja umrla zbog velike količine antidepresiva

07.11.2013 u 09:01

Bionic
Reading

Službeni rezultati toksikoloških vještačenja, koji bi trebali potvrditi uzrok smrti dvogodišnje djevojčice iz Rijeke još uvijek nisu objavljeni, ali neslužbeno doznajemo da je vještačenje završeno i da nalazi pokazuju da je djevojčica u organizmu imala veću količinu lijekova, isključivo za odrasle koji pripadaju u skupinu antidepresiva

'Sve što mogu reći jest da se provode izvidi. Kazneno djelo je na štetu djeteta pa se, za sada, nikakvi podaci ne mogu iznositi' rekla je za Novi list glasnogovornica, zamjenica županijske državne odvjetnice Tea Radovani.

Iako su neki mediji prenijeli informacije da je djevojčica na tijelu imala ozljeda, ta informacija nije točna.  Dvogodišnju djevojčicu mrtvu su u stanu pronašli djelatnici Hitne pomoći koji su došli na poziv njezine majke. Zbog smrti djevojčice navodno je pokrenuta istraga i protiv socijalne radnice, ali u riječkom Centru za socijalnu skrb kažu da o istrazi nemaju saznanja. Potvrdili su da su ranije imali intervencija u ovoj obitelji.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić je u utorak kazala da je početkom tjedna u riječkom Centru bila inspekcija, ali inspekcijski izvještaj još uvijek nije objavljen.