potvrdila policija

Dvije sestre koje su se utopile kod Ugljana počinile samoubojstvo

19.10.2018 u 22:07

Bionic
Reading

Dvije žene u pedesetim godinama koje su u srijedu i četvrtak kod otoka Ugljana izvučene mrtve iz mora, preminule su uslijed utapanja. Potvrdila je to obdukcija provedena u petak u Općoj bolnici u Zadru. Žene u dobi od 58 i 53 godina bile su sestre iz okolice Osijeka koje su u mjestu Ždrelac na otoku Pašmanu imale iznajmljene apartmane.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru koje vodi istragu potvrdilo je za Slobodnu Dalmaciju da su obje sestre po svemu sudeći u dogovoru izvršile samoubojstvo. Naime, na mjestu događaja pronađeni su dokazi koji upućuju da su planirale oduzeti sebi život na više načina, a pronađena je i dokumentacija, odnosno, pismo, iz kojeg je jasno da su donijele zajedničku odluku da će si oduzeti život, piše zadarski.hr

Prethodna informacija iz istrage kako je jedna sestra doživjela srčani udar tijekom kupanja, zbog čega je druga sestra izvršila samoubojstvo, nije se dakle pokazala točnom. Istražitelji su, navodno, njome bartatali dok još nisu otkrili pismo koje su sestre ostavile iza sebe iz kojeg se vidi da je bila riječ o zajedničkoj odluci i nekoj vrsti ritualnog odlaska u smrt.