TERORISTI IZ BIH

Dvije osobe osumnjičene za napad u Bugojnu

28.06.2010 u 17:19

Bionic
Reading

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je u ponedjeljak kako su uhićene dvije osobe koje su u nedjelju uhićene zbog sumnje da su sudjelovale u napadu na policijsku postaju u Bugojnu te kako će protiv njih biti poduzete zakonom predviđene mjere

U priopćenju Tužiteljstva BiH objavljenom u Sarajevu navode se tek inicijali osumnjičenih no lokalni su mediji javili kako se radi o Harisu Čauševiću iz Bugojna i Adnanu Haračiću iz Uskoplja.

Mediji Čauševića dovode u vezu s radikalnim islamističkim skupinama odnosno vahabitskim pokretom.

U priopćenju Tužiteljstva BiH navedena je i posebna poruka bosanskohercegovačkoj javnosti kako će biti uloženi maksimalni napori u svrhu otkrivanja i kaznenog progona svih osoba koje su sudjelovale u izvršenju terorističkog čina u Bugojnu.

U tom cilju tijekom dana je održan i izvanredni sastanak najviših dužnosnika sigurnosnih, policijskih i pravosudnih agencija u BiH na kojemu se razgovaralo o učinkovitijoj borbi protiv terorizma i organiziranog kriminala u BiH.

U bombaškom napadu na policijsku postaju u Bugojnu počinjenom u nedjelju ujutro jedan je policajac poginuo, a još šest ih je ozlijeđeno.

Najteže je ozlijeđena policajka Edina Hindić (26) a liječnici u sarajevskom Kliničkom centru i u ponedjeljak su nastavili bitku za njen život.

Zbog velikog oštećenja koja je prouzročila eksplozija policijska je postaja u Bugojnu od ponedjeljka morala biti uspostavljena u drugoj zgradi.