sjednica mip-a

Dva HDZ-ova zastupnika odlaze iz Sabora, evo tko će ih zamijeniti

02.04.2019 u 15:52

Bionic
Reading

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo na sjednici u srijedu trebalo bi plenumu predložiti da amenuje odlazak dva HDZ-ova zastupnika, te dolazak njihovih zamjena. Saborske klupe napustit će Andrija Mikulić te Marijan Kustić

Odlazak Mikulića iz saborskih klupa nije novost. Kada je prošli tjedan imenovan za glavnog državnog inspektora bilo je jasno da će morati napustiti saborske klupe zbog nespojive dužnosti. Mikulić je stoga svoj saborski mandat odlučio staviti u mirovanje, a u mirovanje stavlja i mandat u zagrebačkoj Gradskoj skupštini kojoj je bio na čelu.

  • +22
Sva lica Andrije Mikulića Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Mikulića bi u Saboru trebao zamijeniti Ante Plazonić iz Sesveta, bivši zagrebački vijećnik te Bandićev posebni suradnik za ostvarenje projekta prudužetka Branimirove ulice.

No dok se Mikulić još može vratiti u Sabor jer je mandat stavio u mirovanje, iz njega bez mogućnosti povratka, osim na novim izborima, odlazi Marijan Kustić, koji je na zastupničku fukciju podnio ostavku. On je nedavno izabran za izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza, a i vodi HDZ u Ličko-senjskoj županiji.

'Ova funkcija u HNS-u je jako odgovorna, svjestan sam da ne mogu raditi odjednom tri stvari. Zato ću se odreći mjesta u Saboru, te se posvetiti HNS-u i svojoj Ličko-senjskoj županiji', rekao je Kustić prije nekoliko dana za Večernji list.

  • +11
Marijan Kustić Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Kustić je u Saboru tako i tako sjedio kao zamjena za sada već bivšeg HDZ-ovca Darka Milinovića, koji se svaki tren može vratiti u Sabor.

O Milinovićevim potezima ovisi i mandat čovjeka koji će u Sabor doći na Kustićevo mjesto. Radi se o Martinu Baričeviću, načelniku općine Jasenice u Zadarskoj županiji. Baričević je ujedino i predsjednik Udruge općina, odnosno odnedavno nazvane Hrvatske zajednice općina.