SVEĆENICI ZA VOLANOM

Dva fratra sudarila se kod Drniša

08.07.2009 u 20:03

Bionic
Reading

Mate Gverić, 66-godišnji katolički župnik iz Drniša i njegov kolega, 43-godišnji Ivan Kavčić na službi u Portorožu sudarili su se u Pakovu Selu kod Drniša

Suvozač fratra iz Slovenije, 81-godišnji Stipe Cvitan, zadobio lakše ozljede, ali je u stanju šoka prevezen vozilom Hitne pomoći u OB Šibenik. Oba vozača u ovoj neobičnoj nesreći prošla su bez ozljeda.

Do sudara dvaju svećenika došlo je kad se župnik Gverić svojim VW Golfom kretao iz Drniša prema Šibeniku, dok se njegov slovenski kolega, upravljajući iz suprotnog pravca Seatom, trenutak pred sudar, pravilno prestrojio na raskrižju za Miljevce i tamošnje svetište na otočiću Visovcu.  Potom je neoprezno skrenuo ulijevo i oduzeo prednost drniškom fratru, piše Jutarnji list.

Oba fratra su pritom na alkotestu napuhala čistu nulu te su potom kurtoazno razmijenili upite o zdravlju, prije čega su na licu mjesta, dok ga je medicinsko osoblje spremalo u kola Hitne pomoći, ozlijeđenom Cvitanu udijelili zajednički blagoslov.

'Naravno da gore obojica imamo dobre veze i osiguranje te da je, hvala Svevišnjem, sve dobro prošlo, nego kako će drukčije', kazao je uvijek spreman na šalu duhoviti i vjernicima omiljeni drniški župnik Gverić, dok je mobitelom javljao svojim kolegama da je živ i zdrav.