PRODAVALI HEROIN

Dva dilera Makedonca uhićena u Rijeci

19.03.2010 u 17:21

Bionic
Reading

Dva Makedonca sinoć su uhićena te je nad njima provedena kriminalistička obrada zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe opojnih droga, a tijekom današnjeg dana, u konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom i Istražnim centrom Županijskog suda u Rijeci, uz kaznenu prijavu, dovedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci

Radi se o 31-godišnjaku i 22-godišnjaku koje su, temeljem ranije prikupljenih saznanja o prodaji droge, riječki i opatijski policijski službenici vrlo brzo detektirali i uhitili.

Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci provedena je pretraga stana koji su neprijavljeno koristili u Matuljima na opatijskom području te su pronađene četiri plastične vrećice s ukupno 359 grama droge heroin, koju su neovlašteno posjedovali radi daljnje prodaje. Osim toga, kod 31-godišnjaka je pronađeno još četiri grama heroina, koji je neovlašteno posjedovao za osobne potrebe.

Makedonski državljani došli su na područje Primorsko-goranske županije s prvotnom namjerom bavljenja ilegalnom trgovinom drogom i upravo to im je bio i osnovni izvor prihoda.

Valja reći da je cijena jednog grama heroina na crnom tržištu droge oko 400 kuna, tako da se prodajom ove količine zaplijenjene droge mogla steći imovinska korist od 145.200 kuna. No, isto tako, bez dodavanja primjesa, od ove količine droge moglo se sačiniti oko 180 doza od dva grama, što je inače najčešća doza koja se zatječe kod krajnjih konzumenata ove droge.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.