ZA TEHNOLOŠKU OBNOVU

Đuri Đakoviću kredit HBOR-a od 120 milijuna kuna

03.02.2014 u 10:14

Bionic
Reading

Đuro Đaković Holding potpisao je s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) ugovor o kreditu, ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna, objavljeno je iz slavonskobrodskog holdinga

Kako se navodi, Đuro Đaković Holding, na temelju suglasnosti Nadzornog odbora, kao korisnik, te sedam društva u njegovom većinskom vlasništvu, kao sudužnici, potpisali su u petak s HBOR-om ugovor o kreditu.

Kredit će se namjenski koristiti za tehnološki razvoj grupe Đuro Đaković, što uključuje obnovu strojnog parka, automatizaciju proizvodnih procesa, digitalizaciju poslovanja i povećanje energetske efikasnosti infrastrukture Đuro Đaković, ističe se u objavi tvrtke.

Rok korištenja kredita je 30. rujna 2014. godine, a otplata kredita vrši se kroz 44 jednake uzastopne tromjesečne rate od kojih prva dospijeva na naplatu 31. prosinca 2017. godine.

Kamatna stopa iznosi 3 posto godišnje, a ukupna vrijednost ugovora iznosi 120 milijuna kuna, navode iz Đuro Đaković Holdinga.

Ugovor su kao sudužnici potpisala društva u vlasništvu Đuro Đaković Holdinga - Đuro Đaković Specijalna vozila, Đuro Đaković Inženjering, Đuro Đaković Elektromont, Đuro Đaković Proizvodnja opreme, Đuro Đaković Strojna obrada, Đuro Đaković Energetika i infrastruktura i Slobodna zona Đuro Đaković Slavonski Brod.