#GLOBALNOZAGRIJAVANJE

Dunja Mazzocco Drvar: 'Danas ili sutra pojavit će se zastrašujuće najave snijega za Sve svete'

22.10.2019 u 13:06

Bionic
Reading

Kako sada stvari stoje, izgleda da će nam bablje ljeto, koje je odavno trebalo završiti, potrajati i do kraja listopada, a na toplinu upozorava jedna od naših najpoznatijih televizijskih meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar

'Danas ili sutra pojavit će se zastrašujuće najave snijega za Sisvete. Čak i da se fakat dogodi, trust me, toplina je i dalje puno strašnija', napisala je tijekom današnjeg dana Dunja Mazzocco Drvar na Twitteru.

Danas će povremeno biti umjerene naoblake, a jutros je bilo mjestimice i magle. Vjetar je većinom slab, prema otvorenom moru do umjeren sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti od 22 do 27 celzijevaca.

  • +14
Split: Toplu listopadsku nedjelju mnogi su iskoristili za kupanje i igranje picigina Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

Posljednjih dana, točnije od 12. listopada, otkada je u većini Hrvatske počelo ovo iznadprosječno toplo razdoblje, srednja najviša temperatura zraka u mnogim krajevima Hrvatske visoka je kao rijetko kada u ovom dijelu listopada, navodi HRT.

Na postaji DHMZ-a u zagrebačkom Maksimiru, primjerice, gdje se mjeri od 1949. godine, viša je bila samo 2014., a na splitskom Marjanu još i 2018. godine, pri čemu razdoblje iznadprosječno visoke najviše dnevne temperature zraka traje 11 dana, od 10. listopada. I u novom tjednu, od 21. do 27. listopada, srednja najviša temperatura zraka bit će kao malo kada. Ponegdje vjerojatno i rekordno visoka, uz poneki novi rekord i na pojedini dan, posebice do četvrtka.