VODENI VAL U PROLASKU

Dunav i dalje u laganom porastu

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 13.06.2010 14:36
  • Objavljeno 13.06.2010 u 14:35
dunav_vukovar24-070610

dunav_vukovar24-070610

Izvor: Cropix / Autor: Damir Glibusic / CROPIX

Dunav nizvodno od Aljmaša prema Vukovaru i dalje je u laganom porastu i na mjernoj stanici u Vukovaru danas je u 11 sati izmjereno 687 centimetara što znači da je u protekla 24 sata Dunav u Vukovaru porastao za 12 centimetara

'Blagi porast Dunava u Vukovaru očekuje se sve do kraja dana s vodostajem od oko 690 centimetara', potvrdio je rukovoditelj obrane od poplava Vukovarsko-srijemske županije Mario Spajić dodajući da se stanje kontinuirano prati.
Rekao je da su Hrvatske vode i drugi uključeni u obranu od poplava i u svakome trenutku spremni intervenirati te da je u pričuvi i Hrvatska vojska koja se do sada na području Vukovarsko-srijemske županije nije trebala angažirati. Istaknuo je da se vrh vodenog vala kasnije popodne i navečer očekuje spremno i u Iloku gdje se 'zečjim nasipima' brane Ribarska ulica i Ulica I. G. Kovačića.

Kako se očekuje, vrh vodenog vala trebao bi napustiti Hrvatsku u ponedjeljak.

U Vukovaru je danas sjednicu održao i Stožer za zaštitu i spašavanje te jodlučio da se tijekom dana ponovno angažira 20 pripadnika Civilne zaštite na punjenju vreća s pijeskom.

Zapovjednik vukovarskog Stožera za zaštitu i spašavanje Željko Pinjuh izjavio je da je do sada u obrani Otoka športova, Rupa, Budžaka i drugih dijelova grada upotrijebljeno oko 12.000 vreća s pijeskom.

'Stanje je potpuno pod kontrolom, a jedini problem mogla bi predstavljati jaka kiša jer vukovarski kanalizacijski sustav na pojedinim mjestima ne bi mogao prihvatiti nove količine vode pa bi došlo do izlijevanja. Takva su mjesta locirana, osigurana, nadziru se, a i crpke su spremne za intervenciju', rekao je Pinjuh.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi