BALKANSKA RUTA

Dubrovčanin kao vozač turističkog busa krijumčario drogu

29.07.2013 u 13:31

Bionic
Reading

U nastavku policijske akcije Gladius u kojoj je u travnju ove godine u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Srbiji uhićena organizirana skupina krijumčara raznih vrsta droga policija je u Zagrebu i Dubrovniku uhitila još četiri osobe koje povezuje s krijumčarenjem droga, prvenstveno marihuane.

Na području Dubrovnika i Zagreba u petak i subotu 26. i 27. srpnja uhićene su četiri osobe koje su po završetku kriminalističkog istraživanja zadržane u pritvoru dok se četiri osobe već nalaze u istražnom zatvoru, a jedna osoba je nedostupna, izvijestila je dubrovačka policija.

U Dubrovniku je uhićen autoprijevoznik S.J. kojega se sumnjiči da je kao vozač turističkog autobusa godinama sudjelovao u transportu većih količina droge iz Crne Gore koja je bila namijenjena tržištu Zagreba. Također državno odvjetništvo sumnjiči uhićenog vozača da je marihuanu prevozio u dogovoru s pritvorenim dubrovačkim ugostiteljem Damirom Šetkom koji je vlasnik kafe bara 'Movia' u Dubrovniku.

U policiji sumnjaju da su krijumčarski lanac organizirala dva hrvatska državljana s osobama iz Crne Gore i BiH, dok su za prenošenje droge krajnjim kupcima na području Hrvatske i zapadne Europe angažirali ukupno sedam osoba. Riječ je o pet hrvatskih i dva državljana Srbije, koje se sumnjiči da su od 2012. do travnja 2013. u tri navrata prokrijumčarili najmanje 93 kilograma marihuane.

U sklopu međunarodne policijske akcije Gladius uhićena je ukupno 51 osoba i radi se o jednoj od najvećih koordiniranih akcija koja je uz uhićenja rezultirala i zapljenom ukupno 376 kilograma marihuane, 523 grama heroina i dvaju biljki 'canabitasiva', a zaplijenjeno je i sedam pištolja, devet ručnih bombi, dva samostrela, 4.350 komada raznog streljiva, jedna puška i 22,2 kg plastičnog eksploziva. Zaplijenjeno je i više mobilnih telefona te tri laptopa koji su istražiteljima poslužili u detektiranju sudionika kriminalne organizacije.