PREDSJEDNICI ŽUPANIJSKIH SUDOVA

Državno sudbeno vijeće imenovalo nove suce

03.11.2011 u 16:38

Bionic
Reading

Državno sudbeno vijeće na 23. sjednici održanoj u četvrtak imenovalo je predsjednike slavonskobrodskog i varaždinskog županijskog suda te predsjednike zadarskog trgovačkog i umaškog prekršajnog suda, kao i sutkinju riječkog Županijskog suda, a sudac županjskog Općinskog suda premješten je

Za predsjednika Županijskog suda u Slavonskom Brodu imenovan je Zlatko Mirković, koji je bio i jedini kandidat s liste prvenstva na kojoj je imao 163,5 bodova. Snježana Hrupek-Šabijan, dosadašnja sutkinja varaždinskog Županijskog suda, imenovana je predsjednicom Županijskog suda u Varaždinu među tri kandidata budući da je na listi prvenstva imala ukupno 183 bodova, Franc Harapin imao je 180, a Stanka Vuk-Pintarić 171 bod. Kao jedina kandidatkinje s liste prvenstva, Ardena Bajlo imenovana je predsjednicom Trgovačkog suda u Zadru, a Sanja Božić Turina imenovana  jepredsjednicom Prekršajnog suda u Umagu.

Loreta Sršen imenovana je sutkinjom Županijskog suda u Rijeci jer je na listi prvenstva među šest kandidata imala najviše bodova – 152.

Suca Općinskog suda u Županji Hrvoje Smitala Državno sudbeno vijeće premjestilo je u Općinski sud u Vinkovcima.