PUCANJE NASIPA 2014.

Pala prva presuda zbog poplava u Posavini: Država mora isplatiti 3,64 milijuna kuna štete

26.11.2018 u 13:16

Bionic
Reading

Izrečena je prva nepravomoćna presuda za naknadu štete vinkovačkoj tvrtki Šimun zbog pucanja nasipa tijekom poplava u županjskoj Posavini prije četiri godine. Republika Hrvatska, odnosno Hrvatske vode bi, ako presuda postane pravomoćna ovoj tvrtki trebala isplatiti 3,64 milijuna kuna

Na osječkom Trgovačkom sudu izrečena je prva nepravomoćna presuda za naknadu štete pravnim osobama zbog pucanja nasipa tijekom poplave u županjskoj Posavini prije četiri godine, objavio je na Twitteru novinar Slavonske televizije Marin Ćurić.

U spor s državom krenula je vinkovačka tvrtka Šimun. Njima bi država trebala nadoknaditi 3,64 milijuna kuna štete zbog poplave koja ih je zadesila 17. svibnja 2014. zbog pucanja nasipa kod Račinovaca i Rajeva Sela u županjskoj Posavini.

Dokument: "Presuda odšteta za poplavu Šimun d.o.o"

'Na presudu svi imaju pravo žalbe. O tome odlučuje Visoki trgovački sud. Što će i kako biti, ne znamo. Kada bude pravomoćna, možemo ju komentirati', rekao je za tportal odvjetnik Mijo Maćaš.

  • +12
Gunja sedmi dan pod vodom Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovačev

Sutkinja Mirjana Baran djelomično je uvažila tužbeni zahtjev vinkovačke tvrtke i dosudila joj isplatu naknade štete u navedenom iznosu, dok je za preostalih 2.513.272,87 kn tužbeni zahtjev odbijen.

Vodena bujica 17. svibnja 2014. probila je četiri godine prije obnovljen nasip na rijeci Savi kod Rajeva Sela, a potom i Račinovaca. U katastrofalnim poplavama izgubljena su i dva ljudska života. Evakuirano je na tisuće mještana i životinja sela županjske Posavine, Rajeva Sela, Račinovaca, Vrbanje, Strošinaca, Soljana, Drenovaca i Gunje.