BURNA VEČER U DUBROVNIKU

Dramatično uhićenje pripadnika narko-mafije

Bionic
Reading

Sinoć se se, nešto prije 20 sati, u dubrovačkom gradskom kvartu Lapad u Ulici Mata Vodopića dogodilo pravo filmsko uhićenje: uz probijanje ulaznih vrata stana te inače mirne lapadske ulice, policajci su uz ishođeni sudski nalog provalili u stan na drugom katu u kojem se prema dojavi skrivao R.V. zvani Gigo (40)

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, riječ je o članu narko-podzemlja koji je prije nekoliko godina zbog dokazanog sudjelovanja u preprodaji narkotika osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu ali ju je uspješno izbjegavao skrivajući se dvije godine na području susjedne Crne Gore gdje je, iako je za njim bila raspisana tjeralica, boravio u više gradova i uspješno se skrivao uz pomoć osoba za koje se pretpostavlja da su s njim surađivale u narko- biznisu na području regije jugoistoka Europe.

Policija je doznala da se u svoj grad anonimno vratio prije par dana te su pratili punktove na kojima se mogao skrivati ili pojaviti. Trud se isplatio te u dobro pripremljenoj akciji nije ništa prepušteno slučaju: kad je vidio da su policajci provalili u stan i da mu nema spasa, Gigo je bez razmišljanja skočio kroz prozor iako je bio svjestan da se može ozbiljno ozlijediti.

Skok je uspio ali je i pred zgradom bilo osiguranje te je Gigo uhićen i odveden pritvorskom nadzorniku u središte PU dubrovačko-neretvanske, odakle će već u utorak ujutro krenuti ne sucu istrage nego izravno u Remetinec prije nego bude upućen u neku od ustanova za odsluženje zatvorske kazne.