kasnio vlak

Drama na zagrebačkom Glavnom kolodvoru; putnik nije htio staviti masku na lice; intervenirala policija

27.06.2020 u 16:52

Bionic
Reading

Sa zagrebačkog Glavnog kolodvora vlak u subotu prije podne nije krenuo na vrijeme jer je jedan putnik s malim djetetom odbio staviti zaštitnu masku na lice. Intervenirala je i policija

U subotu prijepodne vlak na relaciji Dugo Selo - Harmica pola sata nije kretao sa zagrebačkog Glavnog kolodvora jer je jedan putnik odbijao staviti masku. Putnici su negodovali, a onda je stigla policija i intervenirala, premda je bio s malim djetetom, javlja 24 sata.

'Rekao je da nošenje maski nije propisano zakonom i da je njegova volja hoće li je nositi ili ne. Dječak je bio na biciklu bez pedala, vozio se po vagonu, potom ga je primila nepoznata gospođa, a kasnije je počeo plakati kad je vidio što se događa', ispričali su svjedoci uhićenja za 24 sata.

Muškarac je masku stavio nakon što je došla policija, ali je situacija tada već eskalirala jer ga nisu pustili da nastavi putovanje.

Zagrebačka policija je potvrdila kako su zaprimili dojavu o incidentu te kako je čovjeka policija odvela u službene prostorije. Pustit će ga nakon prekršajne obrade.