crvena majica razdora

Doznali smo tko stoji iza dara koji je razgalio ministricu Dalić i zašto sindikati bjesne

12.04.2018 u 12:03

Bionic
Reading

Crvena majica s logotipom Belja, kojom se pohvalila ministrica gospodarstva Martina Dalić u Saboru, dar je Nezavisnoga hrvatskog sindikata te kompanije, doznaje tportal. Riječ je o najmanjemu sindikatu u Belju s 15-ak članova. Najveći je PPDIV, koji ima oko 700 članova, a slijedi HUS

'Majicu je dao kolega iz Nezavisnoga sindikata koji ima 15 ili 16 članova, nebitno koliko. To je napravio u znak zahvale, a cijelo vrijeme bio je protiv te iste Vlade i lex Agrokora', kratko je za tportal komentirala Silvana Hodak, predsjednica Sindikata PPDIV-a, najvećega u koncernu Agrokor, koji u Belju ima oko 700 članova.

Dodala je kako sa sindikatom koji je nedavno osnovan i ima 15 članova ne žele imati posla jer sve što naprave prisvajaju sebi.

'Sindikat PPDIV-a najveći je u koncernu, naročito u Belju, gdje imamo oko 700 članova, tako da se ne možemo mjeriti s nekim sindikatom koji se jučer formirao i ima 15 članova. Sve što odradimo prisvaja sebi i s takvim sindikatom ne želimo imati posla', rekla je ona.

Johan Urtajl, predsjednik Nezavisnoga hrvatskog sindikata Belja, koji je ministrici Martini Dalić poklonio crvenu beljsku majicu, za tportal je samo kratko rekao:

'Dosad sam se obraćao svim medijima. Nitko nije reagirao i zato nemam nikakvih izjava. Doviđenja', izjavio je i spustio slušalicu.

Na stranici Nezavisnoga hrvatskog sindikata – Belje d.d. na Facebooku nakon jučerašnjega sastanka u Zagrebu, između ostaloga, napisali su kako je njihov predstavnik poklonio majicu ministrici Martini Dalić.

'Predstavnik sindikata je u ime članova Nezavisnoga hrvatskog sindikata uručio gospođi Dalić beljsku majicu u znak zahvalnosti što je radila na očuvanju naših radnih mjesta. Gospođa Dalić je zahvalila na poklonu i rekla da zahvalimo beljskim radnicima što su je se sjetili i da će tu majicu čuvati kao uspomenu', piše između ostaloga na Facebooku, a u nastavku istoga posta dodaje se kako su Fabrisu Perušku nakon sastanka rekli da su 'ljudi iz Uprave bahati i bezobrazni' jer se radi po 12 sati.

  • +7
Rasprava o povjerenju Martini Dalić u Saboru Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX