NAJDRAŽI POKROVITELJ

Doznali smo koliko je Bandić dao Hodu za život i kako je to izveo

02.06.2016 u 10:31

Bionic
Reading

Hod za život, marš na čelu kojeg je bila Željka Markić iz udruge U ime obitelji, a u njemu se našla i Sanja Orešković, supruga hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića, od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića dobio je 35 tisuća kuna potpore za organizaciju te manifestacije

Premda u aktima gradonačelnika više od dva tjedna stoji kako je gradonačelnik prihvatio pokroviteljstvo nad manifestacijom, svota koju je dodijelio nije bila poznata. Na novinarske upite prije nekoliko dana kazao je da je 'potpisao da se sredstva dodijele', ali da ne zna o kojoj točno svoti riječ.

Zahtjev za pokroviteljstvo nad maršom uputila udruga Život biraj, a u zahtjevu su naveli da su pored nje kao suorganizatori udruga Studentski katolički centar Palma (SKAC PALMA), brojne građanske udruge, vjerske zajednice i pojedinci s područja Grada Zagreba.

Zanimljivo da je udruga Život biraj, na čelu koje je Kristijan Glavaš, osnovana 16. veljače 2016., dva mjeseca kasnije upisana je u registar Udruga Ministarstva Uprave, da bi već 29. travnja 2016. podnijeli zahtjev za pokroviteljstvom.

Međutim, prema tvrdnji Mira Lace, pročelnika Ureda gradonačelnika, zahtjev za financijskom potporom podnijela je SKAC Palma temeljem javnog poziva koji je raspisan dan prije nego što je osnovana udruga Život biraj, dakle 15. veljače 2016. i otvoren je do iskorištenja sredstava za tekuću godinu.

'Povjerenstvo za dodjelu jednokratnih financijskih potpora udrugama otvorilo je navedenu prijavu i utvrdilo da prijava ispunjava sve uvjete javnog poziva te je prijavu proslijedilo nadležnom uredu na daljnje postupanje. U prijavi je zatraženo financiranje aktivnosti u vezi s organizacijom događanja Hod za život sukladno troškovniku priloženom prijavi u iznosu 55.000,00 kuna.

Navedena je prijava razmotrena i gradonačelniku se predlaže jednokratna financijska potpora u iznosu 35.000,00 kuna. Sukladno tome izrađen je prijedlog zaključka koji je upućen u proceduru donošenja', naveo je Laco.

430891,430903,430905 ,429907