U RODNIM PAKOŠTANIMA

Dovršena vila za generala Gotovinu

16.11.2012 u 22:15

Bionic
Reading

Nakon oslobađajuće presude i povratka u domovinu, kada se euforija i situacija malo smiri, general Ante Gotovina će vjerojatno, zbog iznimno stresnog razdoblja i neizvjesnosti vezano uz ishoda suđenja, potražiti neko vrijeme mir u rodnim Pakoštanima

Za sada je sigurno da ga tamo čeka skoro potpuno dovršena velika luksuzna vila koja se počela graditi još davne 2001. Naravno, zbog poznatih okolnosti, dovršenje velikog objekta bilo je više puta odgađano, da bi sada zapravo vila bila spremna za generala.

Poznato je da su veliki doprinos u gradnji i financiranju gradnje dali baš njegovi bliski prijatelji, suborci, ali i poštovaoci, primjerice Igor Štimac. Kuća se nalazi na velikoj parceli oko dva kilometra zapadno od centra Pakoštana u maloj borovoj šumi u tihoj uvali, pedesetak metara od mora. Tik do parcele koju je generalu ustupila općina Pakoštane, nalazi se veliki turistički kompleks koji je nekada bio dio poznatog lanca Club Mediterranee, da bi prije šest godina počeo poslovati samostalno pod nazivom Pine Beach Pakoštane.

Baš zbog toga što je još davne 1960. u toj skrovitoj uvali bio osnovan pakoštanski Club Mediterranee, dobro je poznata duga tradicija i veze tog mjesta s Francuskom, pa je tako veliki broj mještana šezdesetih i sedamdesetih odlazio u tu zemlju raditi, naviše u turizmu, ali i na ostalim poslovima. Možda su i te veze jedan od razloga zbog kojih je Gotovina veliki dio života boravio baš u toj zemlji.

Vila je okružena brižno njegovanom mediteranskom vegetacijom, s tek posađenim maslinama i travnjakom. Najbliža kuća je udaljena stotinjak metara, tako da je riječ o iznimno mirnoj lokaciji odmah uz more, idealnom mjestu za odmor i opuštanje u kasnu jesen. Ne treba sumnjati da će se Ante Gotovina, nakon sedam godina provedenih u hladnoj Nizozemskoj zaželjeti Mediterana i jadranske obale. Ugođaj oko vile i tog dijela Dalmacije pogledajte u našoj galeriji.