SITUACIJA JE NEIZDRŽIVA

Dosad je potrošeno oko pet milijuna kuna, no Slavonci i dalje muku muče s komarcima

26.07.2019 u 09:36

Bionic
Reading

Prije točno mjesec dana poletjela su dva zrakopolova 'Air Tractor' s osječke Zračne luke 'Klisa' u svrhu zaprašivanja komaraca na tom području, kako bi se tretiranjem iz zraka suzbila njihova najezda, no izgleda da je učinak bio kratkog maha

Kako javlja Dnevnik.hr zaprašivanje komaraca nad Slavonijom bilo je kratkoročno jer stanovnici ovog područja javljaju da je situacija i dalje neizdrživa, a u prilog tome ide i upozorenje Zavoda za javno zdravstvo.

'Apeliram građanima da izlijevaju vodu iz buradi, kanti ili ako je potrebna ta voda, da ju mijenjaju svakih 5 do 7 dana, bit će manje komaraca i svima će nam biti ugodnije', kazao je za Dnevnik.hr Hrvoje Bekina iz Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije te dodao da mjerne stanice bilježe 'do 118 uboda komaraca u 15 minuta'.

'Bojim se da ćemo mi opet imati problem sada u kolovozu i rujnu s ovim komarcima koji dolaze. Probat ćemo opet tražiti, kumiti, moliti da to riješimo, ali mislim da moramo doći do trajnog rješenja', rekao je Goran Ivanović, zamjenik župana Osječko-baranjske županije.

  • +22
Zaprašivanje komaraca Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX