NAKON OPĆE OSUDE

DORH naložio policiji da istraži vjeroučitelja zbog govora mržnje

22.12.2017 u 13:51

Bionic
Reading

Državno odvjetništvo naložilo je policiji da istraži slučaj Krešimira Bagarića, vjeroučitelja u Osnovnoj školi Matije Gupca u Zagrebu, nakon što je u medije dospjela snimka na kojoj Bagarić, između ostaloga, govori o nabijanju na kolac, ali i vješanju pojedinih hrvatskih političara

'Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu naložilo je nadležnoj policijskoj upravi provođenje izvida vezano za sadržaj izjave vjeroučitelja jedne osnovne škole objavljene u snimci na jednom internetskom portalu radi utvrđenja elemenata kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

O rezultatima izvida, kao i državnoodvjetničkoj odluci u predmetu, javnost će biti pravovremeno obaviještena', objavilo je Državno odvjetništvo.

'Šokirana sam otkrićem snimke na kojoj se propagira govor mržnje', poručila je ranije ministrica znanosti Blaženka Divjak.

  • +50
Blaženka Divjak Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Ravnateljica zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca pokrenula je proceduru izvanrednog otkaza ugovora o radu vjeroučitelju Krešimiru Bagariću.

'Gospodin Bagarić je na bolovanju, a naša je procedura debelo u tijeku. Zlouporabio je poziciju učitelja, zloupotrijebio je djecu za svoje besprizorne izjave i osobno sam toliko zgrožena da mi uopće nije bitna pozadina, odnosno je li on 'puknuo', je li nešto u njemu tinjalo...

To je nešto što se naprosto ne smije pojaviti u čovjeku koji radi posao u školi, osobito onome tko je vjeroučitelj, uz to i razrednik', izjavila je za Jutarnji list ravnateljica škole Ljiljana Klinger. Kaže da je u njihovoj školi radio desetak godina i da s njim nije bilo problema te da je za snimku sata vjeronauka saznala iz medija.

'Ne želim ga opravdavati, no snimka je nastala na dan izricanja presude generalu Praljku. Očito je to bio okidač. Sigurno je jedno - održao je zadnji sat vjeronauka!', rekla je ravnateljica škole.