KVADRAT SAMO 55 KUNA

DORH istražuje Šuičinu prodaju zemljišta za golf

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 05.06.2009 19:47
  • Objavljeno 05.06.2009 u 19:47
Dubravka Šuica s buketom cvijeća

Dubravka Šuica s buketom cvijeća

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Admir Buljubašić

Odluku bivše dubrovačke gradonačelnice Dubravke Šuice da više od 47.000 četvornih metara gradskog zemljišta na Srđu proda tvrtki Razvoj golf za samo osam eura po kvadratu, a u prosjeku su cijene oko 20 eura, trenutačno preispituje tamošnje Državno odvjetništvo

Provjerava se je li natječaj za prodaju zemljišta između Srđa i Bosanke, na kojemu treba biti golfski teren, proveden u skladu sa zakonom te je li trebalo prihvatiti ponudu Razvoj golfa i prodati zemlju za samo 2,6 milijuna kuna ili je trebalo pričekati boljega kupca. Kad bi se, naime, pokazalo da natječaj nije u skladu sa zakonom, odnosno da se pogodovalo Razvoj golfu, bilo bi elemenata da se Šuicu optuži za sklapanje štetnog ugovora, piše Večernji list.

S druge strane, pitanje je i je li posao Šuica sklopila u skladu sa Zakonom o primopredaji vlasti. Zakon, naime, kaže da se od dana raspisivanja izbora ne smiju sklapati ugovori značajnije vrijednosti, što prodaja zemljišta svakako jest. Lokalni su izbori raspisani 9. travnja, Šuica je kupoprodajni ugovor s tvrtkom Razvoj golf sklopila 5. svibnja, a ovjeren je 27. svibnja, dakle između prvog i drugog kruga izbora.

No, odluku da se ide u nadmetanje za prodaju zemljišta na Srđu Gradsko je poglavarstvo raspisalo u studenom prošle godine, a odluku da kupac bude Razboj golf donijelo je 25. ožujka ove godine, dakle prije nego što su raspisani izbori. Pitanje je, međutim, koji datum treba uzeti kao relevantan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi