OPORBENA KRITIKA

Domovinski pokret: HDZ u Osijeku ne ispunjava predizborna obećanja

09.09.2023 u 11:56

Bionic
Reading

Osječka gradska organizacija Domovinskog pokreta (DP) u subotu je ocijenila kako se samopromocija HDZ-ove osječke gradske vlasti temelji na naslijeđenim projektima i ulaganju u PR, ali ne i na ispunjavanju vlastitih predizbornih obećanja.

Predsjednica osječkog DP-a i gradska vijećnica Jesenka Ricl rekla je na konferenciji za novinare da je prije par godina jedan od prioriteta u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji bila najava revitalizacije danas zapuštenog područja nekadašnje osječke metaloprerađivačke tvrtke OLT.

Ustvrdila je da je tada najavljeno da će se to područje revitalizirati, da će se unijeti novi sadržaji, od stambeno-poslovnih prostora, znanstveno-istraživačkog centra te sportskih objekata, poput olimpijskog bazena.

Neizvjesno je hoće li se bilo što od toga realizirati i radi li se na projektnoj dokumentaciji ili konzervatorskoj studiji. Ono čemu danas svjedočimo na tom lokalitetu su razbijena stakla, žbuka koja otpada s pročelja, i jedino što na tome mjestu trenutno raste je korov, ocijenila je Ricl.

Napomenula je da je temu izgradnje kompleksa novog osječkog Kliničkog bolničkog centra u Gackoj ulici HDZ već dva puta koristio u predizbornim kampanjama, ali kako "do danas nije ni lopata zakopana", a upitno je i jesu li riješena vlasničko-pravna pitanja nad tom parcelom.

Ricl stoga smatra da se samopromocija HDZ-a u gradu Osijeku trenutno "temelji na naslijeđenim projektima, koje su preuzeli u određenom stupnju započetosti, i sada ih završavaju".

Gradski vijećnik Petar Kopunović-Legetin kazao je da se, kada je u pitanju osječka gradska četvrt Novi grad, svaki put kada dolaze novi izbori, najavljuje izgradnja doma zdravlja ili ambulante, pa se nada da će to biti realizirano barem nakon što se izgradi novi KBC u Gackoj ulici.

Napominje također kako je izbornoj kampanji gradonačelnika Ivana Radića obećana izgradnja pet tematskih igrališta pored Drave, ali kako do danas nije izgrađeno ni jedno. Apeliramo da se radi efikasno i na korist građana, a ne da se samo ulaže u PR i u projekte, koje je netko drugi pripremio, a sada se njima hvale, poručio je Kopunović-Legetin.