POLITIČKI TRANSFERI U TRNJU

Dok SDP-ovci ulaze u HSP, pravaši idu na nezavisne liste

09.05.2013 u 14:04

Bionic
Reading

Bivši predsjednik HSP-ove podružnice u zagrebačkom Trnju Damir Banić izvijestio je javnost kako sve više njegovih nekadašnjih stranačkih kolega napušta 'pravaše' i na lokalne izbore izlazi na nezavisnim listama. 'Dok se članovi SDP-a postavljaju na izborne liste HSP-a Trnje, u isto vrijeme skoro svi članovi HSP-a Trnje napuštaju stranku te na izbore izlaze na nezavisnim listama zajedno s udrugom STUP', tvrdi Banić

Taj je bivši HSP-ovac odlučio obratiti se javnosti nakon medijskih napisa u kojima se, kako kaže, 'izlazak trojice članova SDP-a i njihovo postavljanje na listu HSP-ABH-Volim Hrvatska predstavlja kao veliko 'pojačanje' i napredak za HSP'. Kaže i kako 'navedena lista, kao i kandidati na njoj, nemaju apsolutno nikakve veze s bivšim članovima HSP-ove podružnice Trnje'.

'Protiv kandidata, bivših članova SDP-a, nemam ništa protiv na osobnoj razini, no njihovo postavljanje na HSP-ovu listu smatram utrkom za funkcijama i foteljama bez ikakvog morala i smisla, što najviše govori o tome kakvu politiku provodi vrh zagrebačkog HSP-a', ukazuje Damir Banić

Situaciju u zagrebačkom HSP-u ocijenio je 'jako lošom', a za svoju bivšu stranku kaže kako u njoj 'dužnosnici provode diktaturu, vlada nedemokratska atmosfera, a protiv svakoga tko izrazi svoje mišljenje koje je drugačije od mišljenja predsjednika HSP-a Zagreb kreću napadi i uvrede na osobnoj razini te se pokreću stegovni postupci ili raspuštanja podružnica'. Zbog toga je, po njegovu mišljenju, velik broj članova izbačen ili natjeran na izlazak iz stranke.


'HSP više nije stranka koju su krasili poštenje i ljubav prema Gradu i Domovini. Dužnosnici su je pretvorili u stranku bez ideje, morala i poštenja. Većina članova podružnice Trnje odlučila se ili pasivizirati ili izaći iz stranke', dodaje.

Navodi i kako 'HSP na listi za Trnje nema nijednog člana HSP-a' te konstatira kako su se bivši 'pravaši' odlučili na lokalne izbore izaći na nezavisnim listama i povezati se s udrugom STUP (Staro Trnje uređuje prostor). Dogovorili su i zajednički izlazak na izbore na nezavisnim listama na području cijelog Trnja.