EVAKUIRANE ZGRADE

Dojave o bombama u Varaždinu i Šibeniku

11.03.2009 u 14:59

Bionic
Reading

Danas oko 11,50 sati preko telefonske centrale Županijskog suda u Varaždinu zaprimljena je anonimna prijava da je u zgradi suda podmetnuta bomba, koja će eksplodirati za 31 minutu. Policija je evakuirala cijelu zgradu te obavila pirotehnički pregled zgrade i okolice

VARAŽDIN/ŠIBENIK - Pregledom zgrade Županijskog suda u Varaždinu i okolice policija nije pronašla nikakva eksplozivna sredstva, izjavila je glasnogovornica varaždinske Policijske uprave (PU) Marina Kolarić.

Dodala je kako policija čini sve kako bi otkrila osobu odgovornu za anonimnu dojavu.

Policija u zgradi šibenskog poglavarstva

U srijedu ujutro u 09,32 sati zaprimljena je anonimna dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi u prostorijama Ureda državne uprave i poglavarstva Šibensko-kninske županije.

Nakon što su djelatnici napustili zgradu, pirotehničari PU šibenske obavili su pretragu u koju su uključili i specijalne policijske pse tragače, izvještava Slobodna Dalmacija.

Slučajno ili ne, anonimna dojava o postavljenoj napravi telefonski izrečena je nekoliko minuta pred početak sjednice županijskog Poglavarstva, nakon čega su članovi poglavarstva i zaposlenici ureda, vrijeme do okončanja pretrage bezbrižno kratili ispijanjem kave na štekatima obližnjih kafića.

Nakon sat vremena, pirotehničari su ustvrdili da se dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi pokazala lažnom.

Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog kaznenog djela širenja lažnih i uznemirujućih glasina, navodi policija.