POZIV PREMIJERKI

Dođite u Vukovar uživati u – komarcima!?

  • Autor: Nenad Marić
  • Zadnja izmjena 27.07.2010 16:07
  • Objavljeno 27.07.2010 u 16:07
komarac komarci

komarac komarci

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Premijerka Jadranka Kosor i svi njezini ministri pozvani su ovih dana na ljetovanje u Vukovar, pa im je uz uobičajenu turističku ponudu predložena i posebna vukovarska atrakcija – komarci!?

Revoltiran odbijanjem zahtjeva za pružanje pomoći u suzbijanju komaraca, koji su u velikom broju i ovog ljeta pogodili Vukovarce, ogorčeni gradonačelnik Željko Sabo uputio je cijeloj Vladi da tijekom ljeta posjeti Vukovar i doslovno na svojoj koži osjeti kako je živjeti na obalama

Dunava i Vuke pod najezdom letećih napasnika.

'Zatražili smo za tri aviotretmana komaraca iz državnog proračuna 900.000 kuna, no Vlada nas je na sjednici 15. srpnja – odbila. Samo je obrazloženo da novca nema', rekao je gradonačelnik Sabo. Čak je premijerki Jadranki Kosor i Vladi predlagao proglašenje elementarne nepogode zbog pošasti koja svako ljeto pogađa Vukovar, no to se nije ni uzelo u razmatranje.

Vukovarcima je, doduše, uz račune za komunalnu naknadu iz gradske uprave stigao i komplet uplatnica za tretiranje komaraca. Za srpanj, kolovoz i rujan od njih se očekuje da uplate po 15 kuna mjesečno, no stvar je dobre volje svakog vukovarskog kućanstva hoće li prihvatiti taj poziv za solidarnost ili neće.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi