POZIV PREMIJERKI

Dođite u Vukovar uživati u – komarcima!?

27.07.2010 u 16:07

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor i svi njezini ministri pozvani su ovih dana na ljetovanje u Vukovar, pa im je uz uobičajenu turističku ponudu predložena i posebna vukovarska atrakcija – komarci!?

Revoltiran odbijanjem zahtjeva za pružanje pomoći u suzbijanju komaraca, koji su u velikom broju i ovog ljeta pogodili Vukovarce, ogorčeni gradonačelnik Željko Sabo uputio je cijeloj Vladi da tijekom ljeta posjeti Vukovar i doslovno na svojoj koži osjeti kako je živjeti na obalama

Dunava i Vuke pod najezdom letećih napasnika.

'Zatražili smo za tri aviotretmana komaraca iz državnog proračuna 900.000 kuna, no Vlada nas je na sjednici 15. srpnja – odbila. Samo je obrazloženo da novca nema', rekao je gradonačelnik Sabo. Čak je premijerki Jadranki Kosor i Vladi predlagao proglašenje elementarne nepogode zbog pošasti koja svako ljeto pogađa Vukovar, no to se nije ni uzelo u razmatranje.

Vukovarcima je, doduše, uz račune za komunalnu naknadu iz gradske uprave stigao i komplet uplatnica za tretiranje komaraca. Za srpanj, kolovoz i rujan od njih se očekuje da uplate po 15 kuna mjesečno, no stvar je dobre volje svakog vukovarskog kućanstva hoće li prihvatiti taj poziv za solidarnost ili neće.