RATNI ZLOČINAC

Dodik otvorio dom koji nosi ime Radovanu Karadžiću

20.03.2016 u 18:37

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u nedjelju je na Palama otvorio studentski dom koji nosi ime Radovana Karadžića kojem će u četvrtak Haški sud izreći presudu za genocid u Srebrenici i brojne ratne zločine u Bosni i hercegovini.

"Ovim potezom dajemo podršku čovjeku koji je stavio svoj potpis na gradnju sveučilišta u Istočnom Sarajevu, nadamo se da će proces presude biti zadovoljavajući. Drago mi je što su tu njegova supruga i kći jer on to zaslužuje", rekao je Dodik.

Zajedno s Dodikom ploču s imenom Radovana Karadžića otkrile su supruga prvog predsjednika Republike Srpske Ljiljana Zelen Karadžić i kći Sonja Karadžić Jovičević.

Dodik je rekao kako studentski dom ima snažnu simboliku u trenutku kada se Karadžiću treba izreći presuda Haškog suda u postupku kojega je nazvao "ponižavajućem za Republiku Srpsku".

"Republika Srpska živjela je i živi svih ovih godina u nemogućim uvjetima, osporavana od samog početka, jer je uvijek imala mnoge koji su htjeli da ona ne postoji", rekao je Dodik i dodao da će se pritisci na Republiku Srpsku nastaviti.

Međunarodni sud za ratne zločine na području Jugoslavije u Den Haagu izreći će u četvrtak 24. ožujka prvostupanjsku presudu ratnom čelniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću koji je optužen za genocid u Srebrenici počinjen 1995. i druge ratne zločine u BiH.