SRBI NA INAUGURACIJI

Dodik nije dobio vizu, no zato kod Trumpa ide - Palma

12.01.2017 u 14:03

Bionic
Reading

Kontroverzni predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik nije dobio vizu za ulazak u Sjedinjene Američke Države, priopćeno je iz njegova Ureda

Dodik je, kako se navodi, zahvalio na pozivu koji je primio da sudjeluje na svečanosti u povodu inauguracije novoizabranog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i organizatore svečanosti obavijestio da neće doći jer nije dobio vizu za ulazak u SAD.

Ambasada SAD u Sarajevu odbila je najprije Dodiku izdati diplomatsku vizu, a sada mu nije dala ni običnu građansku vizu.

Zanimljivo je da zato u SAD putuje jedna druga kontroverzna osoba, Dragan Marković Palma, srpski političar poznat po tome što je bio bliski suradnik Željka Ražnatovića Arkana, ali i po tome što je doveo žirafu u Jagodinu.

Palma je za srpske medije izjavio da na inauguraciju 45. predsjednika SAD-a koja će se održati 20. siječnja ne ide o trošku države, niti o trošku Skupštine grada Jagodine, već isključivo o svom.

O tome tko ga je na inauguraciju pozvao, nije želio govoriti budući da je, kako kaže, 'već jednom nastradao kad je otkrio tko ga je zvao na inauguraciju Silvija Berlusconija'.