KOMŠIJA SE NASLAĐUJE

Dodik: 'Drago mi je da se Mesić živcira'

27.11.2009 u 16:16

Bionic
Reading

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović optužio je hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da se svojim ocjenama o predsjedniku vlade Republike Srpske Miloradu Dodiku zapravo miješa u unutarnje poslove BiH

'Političke ocjene koje Mesić daje o situaciji u BiH, dakle drugoj državi, predstavljaju jednostrano, tendenciozno i zlonamjerno prikazivanje prilika u BiH u međunarodnoj komunikaciji. U diplomaciji i međunarodnim odnosima to je nedopušteno miješanje u unutarnje stvari druge države", stoji u pisanoj Radmanovićevoj izjavi dostavljenoj medijima u Sarajevu.

Radmanović, koji je ujedno visoki dužnosnik Dodikove Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), usput podsjeća kako "nije zaboravljena Mesićeva uloga razbijača bivše države", te ocjenjuje kako je upravo hrvatski predsjednik "jedan je od glavnih krivaca za loše političke odnose u regiji".

Mesić je ovog tjedna tijekom boravka u Berlinu javno upozorio da Dodik svojim ponašanjem dovodi u pitanje opstanak BiH te da time samo slijedi politiku kakvu je prije vodio Slobodan Milošević.

Radmanović tvrdi kako BiH "ne razbija Republika Srpska, nego provokativne izjave Stjepana Mesića".

Milorad Dodik već je opovrgnuo Mesićeve optužbe.

"On (Mesić) odlazi, a ja tu ostajem i ja ću imati priliku i dalje se baviti politikom. Ja samo želim obraniti ono što je Republici Srpskoj dano Daytonskim sporazumom i drago mi je što to živcira Mesića", izjavio je Dodik banjolučkim medijima.