PAKOŠTANCI U IŠČEKIVANJU

'Dočekat ćemo Gotovinu s tri pečena vola '

17.11.2012 u 21:18

Bionic
Reading

Po izjavama koje stižu iz Pakoštana - pravo slavlje još nije ni počelo. Kao što je Gotovina izjavio danas, u Pakoštane će doći uskoro, željan mora, 'dignut jidra'. A ako je suditi po prošloj noći i atmosferi koju je zabilježila kamera RTL-a - za idući tjedan sprema se velika fešta

Boro Gotovina željno iščekuje slavnog brata

Unatoč tmurnom danu, još vlada dobro raspoloženje u Pakoštanima. Ante Gotovina nije u mjestu, ali se njemu u čast sprema slavlje, izvještava RTL

'Očekujemo da ćemo speći barem tri velika vola', rekao je mještanin Zdravko Marinković.

'Emocije su došle sebi, mirniji ljudi', dijagnosticirao je Ivan Bačkov.

Mnogi drugi isto nisu ostali kod kuće. Ljudi dolaze sa svih strana vidjeti mjesto u kojem je njihov junak odrastao.

'Puno to nama znači. Na primjer, da je general bio iz Hercegovine, ne bi ovako bilo malo ljudi. Puno bi veća fešta bila, jer smo mi puno emotivniji što se tiče te strane', navela je Marija Jakovljević iz Mostara.

No, prava fešta nije ni počela. Broje se sati do Gotovininog dolaska - kući. Bilo je slavlja nakon presude, a još veće se očekuje kad se Gotovina i pojavi u mjestu, vjerojatno već početkom idućeg tjedna.

'General je rekao da mu treba dva-tri dana da malo bude s obitelji i da će onda nakon toga doći u Pakoštane', rekao je Milivoj Kurtov, načelnik općine Pakoštane.

Kako je Gotovina proveo dan, možete provjeriti ovdje

Slavlje u Pakoštanima