sjajne maškare

Dobro se zagledajte: Prepoznajete li Barbie s riječkog karnevala?

11.02.2024 u 22:19

Bionic
Reading

U sklopu 41. međunarodne karnevalske povorke središtem Rijeke prodefilirale su devedeset i tri grupe s više od devet tisuća maškaranih sudionika. Među njima je bio i gradonačelnik Rijeke, i to onaj pravi, Marko Filipović

Marko Filipović se maskirao u Barbie, a prošetao je Korzom u društvu karnevalskog meštra Sandija Pribanića. Gradonačelniku je na leđima bio natpis Lipa, kojim je aludirao na razmjenu poruka Josipe Pleslić ex Rimac i Ivana Turudića. Sandi se maskirao u Kena, a njemu je na leđima pisalo Radosti.

  • +42
Međunarodna povorka na Riječkom karnevalu Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Većina grupa na maškarama bila je iz Primorsko-goranske županije, a dvanaest je skupina bilo iz inozemstva, pa su tako u Rijeku došli i maškarani gosti iz Italije, Slovenije, Mađarske, Kine, Crne Gore, Republike Sjeverne Makedonije i Indije, koji su na karnevalu prezentirali svoju tradiciju i običaje, piše Jutarnji.

Međunarodnu povorku pratilo je oko stotinu akreditiranih novinara, a u Rijeku su uoči Karnevala, posebno zbog maškara, veselja i ludila stigle organizirane grupe turista iz Japana, Francuske i Austrije.