PORTAL I TJEDNIK

Dnevno.hr pred stečajem zbog 615.000 kuna duga

12.05.2016 u 16:50

Bionic
Reading

Trgovački sud zaprimio je prijedlog Financijske agencije (Fine) za otvaranjem stečajnog postupka nad tvrtkom Portal Dnevno d.o.o , izdavačem portala Dnevno.hr, zbog duga utvrđenog do 13. siječnja u iznosu većem od 615.000 kuna, objavljeno je u četvrtak u pregledu stečajnih objava na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa

U rješenju Fine stoji da je Portal Dnevno do sredine siječnja imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana te da prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ima devet zaposlenih. Osim toga, navodi se i kako Portal Dnevno ima otvorene račune i oročen novac u jednoj banci te da osim navedenoga, Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika.

Portal Dnevno d.o.o , tvrka registrirana kao 'dioničko društvo za javno informiranje', osnovana je u travnju 2010. kada je i pokrenut istoimeni portal, temeljni kapital joj je 20.000 kuna, a kao osnivač se navodi tvrtka Chic turizam.

Direktor joj je kontroverzni poduzetnik Michael Ljubas koji se, osim za portala Dnevno.hr, navodi i kao vlasnik lista 7dnevno. Ti mediji u posljednjih su nekoliko godina bili često prozivani zbog širenja govora mržnje, a Michael Ljubas u posljednjih je petnaestak godina bio prozivan za sumnjivu privatizaciju Elektroprometa te je, između ostaloga, bio spominjan i u aferi povezanoj s navodnim pokušajem preuzimanja RIZ Odašiljača.

Ljubas je krajem prošle godine bio je i prostrijeljen u dosad nerazriješenoj pucnjavi na zagrebačkoj Selskoj cesti.