ona je autorica ponude

Divjak otkrila zašto je nema na pregovorima i poručila: Učiteljima će porasti plaća za 800 kuna

27.11.2019 u 10:56

Bionic
Reading

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak kazala je da je upravo ona predlagala ponudu koja se sinoć našla na stolu u pregovorima sindikata i Vlade iako nje na tom sastanku nije bilo

Pohvalila je cjelovito rješenje preko izmjene uredbe o koeficijentima, pri čemu će se sindikati uključiti u proces. 'To je povećanje neto plaće od 800 kuna na kraju iduće godine. Jasno je da se na taj način izjednačava bruto plaća učitelja i asistenata na fakultetima. Ja bih stavila naglasak da je danas 13. izgubljeni dan nastave i da se moramo okrenuti učenicima i tek kada stavimo učenike u fokus, cijela situacija dobiva pun smisao. Moramo unaprijediti status učitelja i nastavnika u svim reformskim procesima', kazala je.

Na pitanje novinara zašto nije na pregovorima sa sindikatima, kazala je 'da je cijelo vrijeme dio rješenja'. 'Radim, analiziram, dajem prijedloge i rješenja. Ne patim od prevelikog ega da bih morala biti prisutna u svakoj situaciji. Ja sam bila prisutna na svim pripremnim sastancima. Što se tiče odgovornosti, od lipnja se zalažem za to da se ova nepravda ispravi. Predlagala sam rješenja i prošli tjedan sam pozvala strane u ukopanim rovovima da sjednu zajedno', pojasnila je Divjak.

Tvrdi da je upravo ono što je ona predlagala sinoć završilo kao ponuda na stolu.

  • +12
Blaženka Divjak održala izvanrednu konferenciju za medije Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Ono na čemu sam ja radila i što sam predlagala završilo je na stolu jučer', kazala je.

'Tu sam tako dugo dok ima pozitivnog pomaka, ja sam tu zbog toga što vjerujem da se ovaj sustav mora mijenjati. Svjesna sam toga da nisu svi bili uvjereni da do promjena mora doći. Ali mi ih uvodimo. Dio toga je i poboljšanje statusa učitelja i nastavnika', poručila je ministrica Divjak.