SOLIN BRODOGRADNJA

Direktor optužen zbog teškog stradavanja radnika

08.04.2014 u 20:35

Bionic
Reading

Direktor solinske tvrtke Solin Brodogradnja optužen je da je, time što nije osigurao zaštitu svojim radnicima zbog čega su dvojica zadobili opekline po cijelom tijelu, njihove živote doveo u opasnost

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo je na svojim internetskim stranicama objavilo kako je protiv 58-godišnjaka podiglo optužnicu zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Optužnicom mu se na teret stavlja da je tijekom svibnja 2012. godine, u radnim prostorijama svoje tvrtke u Solinu propustio osposobiti radnike za rad na siguran način i dati im na korištenje potrebna sredstva zaštite u procesu rada.

Naime, dvojica radnika su 30. svibnja 2012. godine koristili natrijev hidroksid i samostalno obavljali poslove pripreme natrijeve lužine radi čišćenja brodskih motora.

Usuli su veću količinu natrijevog hidroksida u zagrijanu vodu zbog čega je došlo do ključanja i prskanja natrijeve lužine, pri čemu su obojica zadobili opekline po cijelom tijelu.

Iako u tužiteljstvu ne navode naziv tvrtke, doznaje se kako je riječ o Solin Brodogradnji.