BRODIĆ SRUŠIO REKORD

Dinamove legende o novom najmlađem prvotimcu

15.04.2013 u 11:32

Bionic
Reading

U završnici dvoboja protiv Intera u sastav je ušao Fran Brodić i tako postao najmlađi Dinamov igrač u klupskoj povijesti koji je zaigrao na službenoj utakmici

Alen Halilović bio je samo četiri dana stariji od Frana Brodića kada je upisao svoj službeni debi, Brodićev rekord sada 'iznosi' 16 godina, tri mjeseca i šest dana. Igrao je već i u prijateljskim dvobojima tijekom zimske stanke, a sada je započela i njegova 'službena' priča u Dinamovim seniorima.

U klub je iz susjednog NK Zagreba došao dan nakon teškog poraza od Lyona (7:1 u Maksimiru) i kroz kadetske i juniorske nastupe vidjelo se da se u tim nogama krije velik potencijal. Uoči kadetskog ogleda protiv Hajduka u prvom dijelu ove sezone to je javno rekao i legendarni Dinamov napadač Slaven Zambata.

'Ovog dečka treba odmah priključiti seniorima. Znam prepoznati dobru špicu i Brodić ima sve preduvjete da postane sjajan igrač,' rekao je tada Zambata i zaista samo 16 mjeseci nakon dolaska u Maksimir Fran je srušio klupski rekord i ulazi u najtežu nogometnu bitku - privikavanje na seniorski nogomet.

'Nisam znao da ću igrati, čak me ulovila i mala trema kada sam izlazio na travnjak. Bio sam izvan sebe od sreće i ovaj debi posvećujem svojim roditeljima koji su najzaslužniji što sam danas ovdje,' rekao je kratko nakon svog debija Brodić koji će i dalje više trenirati sa seniorima a na dispoziciji biti i juniorima gdje ga vodi još jedan Dinamov legendarni strijelac Igor Cvitanović.

'Mislim da kada jedan dječak od 16 godina dobije priliku u seniorskoj momčadi kao što je Dinamova tu ne treba puno više dodavati. On je izniman potencijal i izniman dečko, produkt na koji škola može biti ponosna, i sada je pred njim samo rad i napredovanje. Mislim da u ostatku sezone još treba igrati za juniore kako bi nadogradio rutinu i biti na dispoziciji seniorima ako će trebati,' smatra Cvitanović koji se s Dinamovim juniorima vratio iz UAE-a s osvojenim turnirom u jakoj (Inter, Benfica, Celtic...) konkurenciji.