POZDRAV IZ LONDONA!

Dilera u bijegu odale fotke na Faceu

13.02.2012 u 13:14

Bionic
Reading

Sicilijanski narkodiler Michele Grasso, koji je pobjegao u Veliku Britaniju, izručen je Italiji nakon što se odao objavljujući na Facebooku vlastite fotografije iz Londona

Grasso je nestao iz rodnog grada Taormine 2010, kada ga je policija pokušala uhititi zbog trgovine narkoticima. Naknadno je na Facebooku u šali poručio da je otišao u Alcatraz, izvještava britanski Guardian.

Facebook je koristio kako bi prijatelje izvijestio da se sjajno provodi. Još 2010, objavio je fotografiju naslovljenu 'Fantastično!' na kojoj gradi snjegovića. Pritom je napisao: 'Vidite li kako je ovdje predivno na snijegu?'

To je nagnalo jednog prijatelja da ga upita: 'Zašto mi ne kažeš gdje si? Je li to zato što će te uhititi?'

Grasso je tada objavio fotografije pod naslovom 'Božić u Londonu', koje prikazuju njegove posjete noćnom klubu Ministry of Sound, glasovitoj panoramskoj atrakciji London Eye, Tower Bridgeu i Oxford Circusu.

Objavio je i fotografiju na kojoj grli žensku osobu, uz natpis 'Moj 24. rođendan (u Londonu)'.

Prošle godine, sicilijanski sud osudio je Grassoa u odsutnosti na pet godina zatvora i novčanu kaznu od 24.000 eura zbog trgovine narkoticima. No umjesto da se pritaji, Grasso je nastavio odavati svoje lokacije u Londonu.

U siječnju 2012. objavio je fotografije iz kuhinje pizzerije u Woodford Greenu, kao i vanjske fotografije tog restorana, objavljujući i ime pizzerije.

Prije dva tjedna, na Facebooku su osvanule njegove fotke iz muzeja Madame Tussauds, gdje pozira s voštanim figurama američkog predsjednika Baracka Obame, glumca Toma Cruisea i nogometaša Davida Beckhama.

U međuvremenu, talijanska policija kontaktirala je Interpol i britanske kolege, zahtijevajući da se Grasso uhiti i izruči Italiji. Konačno, neoprezni diler uhićen je u operaciji nazvanoj Big Ben te prebačen u zatvor u Rimu.