AKCIJA HRVATSKOG I BIH MUP-A

Dilali heroin preko ormarića u Mercatoru

13.08.2009 u 12:47

Bionic
Reading

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije u koordinaciji s Državnim odvjetništvom te u suradnji s Federalnim MUP-om BiH proveo je međunarodnu Operativnu akciju 'Kontra' usmjerenu prema više osoba koje su sudjelovale u krijumčarenju heroina

SARAJEVO - 'Kontra' se provodila na području RH i BiH u trajanju od 6 mjeseci s ciljem sprečavanja krijumčarenja i dotoka heroina na teritorij Hrvatske.

Akcija je rezultirala koordiniranom akcijom hrvatske i bosansko hercegovačke policije na području Kupresa, gdje su uhićeni M. V. (1970.) i D. K. (1974.), hrvatski državljani kod kojih je prilikom uhićenja pronađeno 3,5 kg heroina namijenjenog daljnjoj preprodaji na hrvatskom tržištu.

M.V. ranije je kazneno evidentiran za počinjenje kaznenih djela na području Republike Hrvatske dok D. K. nije evidentiran za počinjenja kaznenih djela. Oni su po prethodnom dogovoru od neutvrđenih osoba na području Sarajeva kupili 3,5 kg heroina s namjerom da ga prokrijumčare u Hrvatsku s ciljem njegove daljnje preprodaje.

Nakon kupovine, pri povratku iz Sarajeva, na području Kupresa osumnjičeni hrvatski državljani zaustavljeni su i uhićeni od strane policijskih službenika Federalne uprave policije BiH.

Protiv uhićenih hrvatskih državljana podnijeta je kaznena prijava Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo 'Neovlašteni promet opojnim drogama' iz čl. 195. Kaznenog zakona BiH.

Policija je, piše Dnevni avaz, imala saznanja da se primopredaja droge obavlja u tržnom centru Mercator u Novom Sarajevu. To je i potvrđeno preksinoć, kada su dvojica muškaraca u dva ormarića, koje inače koriste kupci za odlaganje osobnih stvari, ostavila pakete s ukupno 3,5 kilograma heroina. Nedugo nakon toga došla su druga dvojica muškaraca i preuzela ostavljenu robu. S obzirom na to da je cijeli Mercator pod videonadzorom, primopredaja je zabilježena kamerama.