HRVATSKA MOŽE BOLJE

Dijelili 'svjedodžbe' zastupnicima, Culej ih sramotno izvrijeđao

10.06.2016 u 10:23

Bionic
Reading

Na današnjoj akciji dodjele svjedodžbi koju provodi inicijativa Hrvatska može bolje bilo je i onih koji su teško primili kritiku. Jedan od njih je Stevo Culej, saborski zastupnik HDZ-a, koji je jednoj od članica inicijative rekao da si 'tim može obrisati onu stvar'

Naime, s obzirom da je zadnji dan nastave, članovi inicijative dočekuju saborske zastupnike sa svjedodžbama u kojima im je upisana ocjena nedovoljan zbog neodgovornog odnosa prema ekspertnoj i stručnim radnim skupinama koje su oblikovale proces kurikularne reforme, trenutno zaustavljene.

Ivana Zanza iz inicijative kazala je kako su zastupnici zaslužili ocjenu nedovoljan iz znanja, zalaganje im je sramotno, a vladanje nepopravljivo te im se zato izriče krajnja pedagoška mjera - isključenje.

Kako navodi inicijativa, ocjena nedovoljan odnosi se na sve one koji su nanijeli izravnu štetu obrazovnom sustavu i budućnosti mladih generacija, pa time i društvu u cijelosti, na čelu s resornim ministrom Predragom Šustarom, čiju ostavku očekuju.

U svjedodžbu, kažu aktivisti, nisu unijeli broj neopravdanih izostanaka jer bi ih bilo previše.

'Mi građani i građanke RH svjedočimo nemaru, neodgovornosti, neradu i bahatosti ove parlamentarne većine, Vlade i ministra Predraga Šustara koji su u političkoj godini 2015./2016. iskazali krajnji prezir prema Cjelovitoj kurikularnoj reformi, obrazovanju i budućnosti Hrvatske. S obzirom na već dodijeljeni ukor na prosvjedima 'Hrvatska može bolje', koji nije doveo do poboljšanja vladanja, izriče se krajnja pedagoška mjera - isključenje!, stoji u 'Svjedodžbi'.

Iz inicijative poručuju kako je 50.000 građana i građanki zajedno s organizacijama civilnoga društva i sindikatima jasno poručilo Vladi i Saboru da imaju povjerenja u obrazovne radnike te da im omoguće autonomiju i slobodu da provedu ključnu reformu obrazovanja.

Inicijativa Hrvatska može bolje okuplja više od 250 različitih udruga, sindikata, entuzijastične učitelje i učiteljice te pojedince zainteresirane za kvalitetno obrazovanje.