vjetrovita subota

DHMZ izdao žuto upozorenje za cijelu obalu i Slavoniju, ispod Velebita i Biokova olujna bura

26.01.2024 u 17:41

Bionic
Reading

Imate planove za vikend? Vrijeme će vam biti naklonjeno, samo u subotu računajte na mjestimice vjetrovito vrijeme, javlja DHMZ.

Bit će pretežno sunčano, navečer na istoku uz prolazno naoblačenje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u istočnim krajevima povremeno i jak. Na Jadranu će zapuhati umjerena do jaka, podno Biokova na udare olujna bura. Najniža temperatura između -2 i 3, na Jadranu od 5 do 9. Najviša dnevna uglavnom između 8 i 12, na Jadranu od 12 do 16 °C.

Izdano je žuto upozorenje, potencijalno opasno vrijeme, za istočnu Hrvatsku i cijelo obalno područje od Savudrije od Prevlake.

U osječkoj regiji, što prema DHMZ-u pokriva više-manje cijelu Slavoniju u suboru su ponegdje mogući olujni udari sjeverozapadnog vjetra. Najjači udari vjetra mogu biti i preko 55 km/h.

Mjestimice podno Velebita mogu se očekivati olujni udari bure. Najjači udari i preko 65 km/h. Na Kvarneru i Kvarneriću i Sjevernoj Dalmaciji je također moguća je pojačana bura. Najjači udari vjetra 35-40 čvorova (65-75 km/h).

Južnije u splitskoj regiji mjestimice su mogući olujni udari bure, osobito podno Biokova. Najjači udari vjetro bit će i preko 65 km/h, upozorava DHMZ. Snažan vjetar će puhati i u ostatku srednje i u južnoj Dalmaciji gdje se mogu očekivati najjači udari vjetra između 35-45 čvorova (65-85 km/h).