snijeg i bura na a6

Policija objavila koliko je vozača kaznila zbog nepoštivanja zimskih uvjeta

20.01.2024 u 11:47

Bionic
Reading

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goransk jučer je na prometnicama kroz Gorski kotar (DC3 i A6,) zbog snježnih padalina i jakog vjetra, nadležna služba proglasila zimske uvjete na cestama. No unatoč tome policija je evidentirala više prekršaja

Tako su policijski službenici na autocesti A6, između čvora Bosiljevo II i čvora Kikovica, sankcionirali 26 vozača, kao i 33 vozača teretnih vozila koji su se unatoč važećoj zabrani kretali iz smjera odmorišta Vukova Gorica do čvora Vrbovsko te su novčano sankcionirani zbog nepoštivanja prometnog znaka zabrane prometa za teretne automobile s priključnim vozilima.

U pratnji policije u nekoliko je navrata organiziran konvoj ovih vozila do odmorišta Vukove Gorice. Na raskršću A6 i DC3, kao i A6 na području Kupjak sankcionirano je pet vozača teretnih vozila koji nisu ispoštovali zimske uvjete.

Isto tako, na ulazu na autocestu A6, na čvoru Kikovica, zatim na DC3 i na DC 501 policijski službenici su zbog istovrsnog prekršaja sankcionirali 10 vozača teretnih vozila, kao i pet pravnih osoba, četiri odgovorne osobe u pravnoj osobi i tri fizičke osobe, vlasnike terenih vozila.

Za vrijeme spomenutih zimskih uvjeta na DC3 evidentirana su i dva prekršaja vozača dvaju teretnih vozila, od kojih je jedan strani državljanin, koji su prekršili donesenu odluku o zabrani prometovanja za tu kategoriju vozila i pri tome se na području Kamenjaka kod Delnica okrenuli na cesti, prešli u suprotnu stranu kolnika te tako izazvali višesatni prekid prometa u oba smjera za sva vozila na dionici Rijeka-Zagreb, do uklanjanja s kolnika oko 16 sati.

"Pozivamo još jednom vozače na odgovornost te da se prije putovanja pravovremeno informiraju o vremenskim prilikama i stanju na cestama te radi svoje osobne i sigurnosti drugih sudionika u prometu poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i koriste propisanu zimsku opremu", navela je policija.

Kamioni na odmorištu Draganić Izvor: Pixsell / Autor: Branislav Babic /Pixsell