popis gostiju za martinje

Detektirana 24 gosta koja su bila u famoznom klubu kada je Kovačević primio mito, bit će ispitani kao svjedoci počevši od Jakova Kitarovića

28.09.2020 u 22:14

Bionic
Reading

Čak 24 svjedoka bit će ispitana jer su bili u klubu Dragana Kovačevića na dan kad je on navodno primio mito od Kreše Peteka. Ostaje u Remetincu dok se svi ne ispitaju, a ukinute su mu i povlastice iz ugovora s Janafom

Policajci su tog dana snimili i sve ostale koji su ušli u istu zgradu. Naknadno su ih identificirali te je tako nastao popis svih Kovačevićevih gostiju 11. studenog 2019. godine, njih 24, pišu 24sata.

Na okolnosti primopredaje mita od 1,96 milijuna kuna u “klubu” Uskokovi istražitelji će, osim Jakova Kitarovića, ispitati i Zlatka Stipića, Tonicu Rajh, Roberta Šoštarića, Davora Vagića, Ivana Bilića, Igora Sučevića, Gorana Orsaga, Edija Sadikovića, Kuzmana Marasovića, Jakšu Marasovića, Alexeija Puninskog, Jakova Belju, Damijana Krkleca, Tomislava Krajačića, Nenada Šaguda, Ivicu Čapu, Marijana Vidovića, Renata Blaževića, Olgu Čučak, Zorana Breščakovića, Anđelka Nikolića, Krunoslava Kuknušaka i Damjana Simića.

Naime, ovi svjedoci trebaju se ispitati o tome jesu li vidjeli trenutak primopredaje novca Draganu Kovačeviću, jesu li vidjeli Krešu Peteka na Martinje 2019. u Slovenskoj 9, jesu li u “klubu” u Slovenskoj toga dana vidjeli Dragana Kovačevića, jesu li vidjeli primopredaju novca, jesu li vidjeli što je Kovačević napravio s novcem.

Dok svi ne budu ispitani, stav je suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, Kovačević neće moći izaći iz Remetinca. On ih je, naime, sve pozvao pa sudac istrage smatra kako bi Kovačević na slobodi mogao pokušati utjecati na njih.

Istražitelji će ispitati i članove nadzornog odbora Janafa Biljanu Bulić, Ninu Ban Glasnović, Žarka Stilina, Igora Blažinovića te članove uprave tvrtke Vladislava Veselicu i Stjepana Adanića, kojega je Vlada imenovala za v.d. predsjednika uprave Janafa. Kako se osumnjičenike tereti da su nezakonite radnje poduzimali od rujna 2019., kao svjedoka će ispitati i Brunu Šarića, bivšeg člana uprave.

Ove svjedoke ispitat će o djelovanju nadzornog odbora i uprave Janafa, i to pogotovo u pogledu Plana investicija društva, kako i na koji način se utvrđuju investicije koje ulaze u Plan, tko to odobrava te je li u potvrđivanju tog plana sudjelovao i nadzorni odbor tvrtke.