KOSOVO U FOKUSU

Desničari tuže Vladu Srbije zbog kapitulacije

Bionic
Reading

Pokret Dveri podnio je u srijedu Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu kaznenu prijavu protiv svih članova Vlade Srbije, kao i protiv članova delegacije koja je pregovarala u Bruxellesu, prenosi agencija Anadolija. Ovaj desničarski pokret smatra da su najviši nositelji državnih funkcija ugrozili sigurnost Srbije i njeno ustavno uređenje.

Kako je u obraćanju novinarima rekao član "starešinstva" Pokreta Dveri Srđan Nogo, prijavu podnose zbog 'priznanja okupacije i kapitulacije i priznanja odcjepljenja teritorije Kosova i Metohije'.'Ovo je jedna jasna poruka svim ljudima u državnom sustavu da moraju voditi računa o zakonitosti svojih odluka i da izdaja ne može proći bez posljedica i da će se za izdaju kad-tad odgovarati', rekao je predstavnik Dveri i izrazio očekivanje da će, s obzirom na težinu kaznenih djela i svojstva osoba, kaznenu prijavu Više tužiteljstvo u skorije vrijeme uzeti u razmatranje.
Na spisku koje terete Dveri nalaze se premijer Srbije Ivica Dačić, svi potpredsjednici i ministri Vlade, kao i članovi delegacije koja je sudjelovala na pregovorima u Bruxellesu Marko Đurić i Aleksandar Vulin.
Prema riječima člana starešinstva Pokreta Dveri, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić za sada nije bio umiješan u pregovore, a ukoliko bude došlo do implementacije, može se očekivati da će podnijeti nove kaznene prijave.Dveri su za petak ovog tjedna najavili nove prosvjede ispred Skupštine Srbije. 'Želimo pogledati sve zastupnike u oči i pitati ih kako će odgovarati pred svojim potomcima i pred cijelim narodom', rekao je Nogo u obraćanju okupljenim novinarima ispred Palače Srbije.