RIJEKA

Dervishijeva supruga prijavljena za gospodarski kriminal

16.12.2010 u 21:59

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci danas je podignulo optužnicu protiv 45-godišnje Šemse Dervishi, supruge Janusza Dervishija, koji je prije nekoliko dana pušten iz riječkog pritvora u kojem je proveo nekoliko godina zbog šverca heroina prije deset godina

Osumnjičenu Šemsu Dervishi se tereti da kao direktorica trgovačkog društva Amplio s područja Kostrene od početka 2004. do sredine 2007, a u nakani da neplaćanjem poreza i doprinosa okoristi svoje trgovačko društvo, nije prijavila niti uplatila pripadajuće poreze na dodanu vrijednost, a s osnova plaće da nije obračunala, obustavila i uplatila predujam poreza i doprinose na njezin dohodak, doprinose za obvezna osiguranja kao i porez na dohodak. Oštetila je tako državni proračun Republike Hrvatske za ukupan iznos veći od 2,3 milijuna kuna.

Tereti ju se i da je u poslovnim knjigama neistinito iskazala obračun poreza na dodanu vrijednost i podatke o stvarno isplaćenim plaćama, čime je znatno otežala preglednost poslovanja proračunskog obveznika.

Kostrenska tvrtka Amplio bila je vlasnik Dervishijevog kafića Gallo u riječkom Starom gradu.