oštro po grabar kitarović

Davor Bernardić: Ništa od najave predsjednice da će Hrvatska postati najrazvijenija

16.02.2019 u 13:05

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Koprivnici je, komentirajući četiri godine mandata predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, rekao u subotu kako se nisu ostvarile njezine najave da će Hrvatska postati jedna od najrazvijenijih zemlja na svijetu, nego se, umjesto toga, iz Hrvatske iselilo 130 tisuća ljudi

"Njene su najave bile da će Hrvatska postati najrazvijenija zemlja na svijetu. To se nije dogodilo. Umjesto demografskih mjera, mijenjanja negativnih trendova, jačanja gospodarstva, svjedočili smo samo iseljavanju njenog ureda i iseljavanju preko 130 tisuća ljudi iz Hrvatske", istaknuo je prvi čovjek SDP-a.

SDP je u Koprivnici predstavio svoj nacionalni program zdravstvene politike, a Bernardić je tom prigodom istaknuo kako SDP želi da hrvatski građani postanu ravnopravni s građanima ostatka Europske unije kad je u pitanju zdravstvo.

"Moramo smanjiti liste čekanja, dugove u zdravstvu, egzodus liječnika i medicinskih sestara izvan Hrvatske. Nažalost, ova Vlada to nije učinila", rekao je predsjednik SDP-a.

Bernardić je u Koprivnici bio u društvu kandidata za Europski parlament Barbarom Antolić Vupora, Joškom Klisovićem i Ivanom Posavec Krivec te istaknuo da se sadašnji euro parlamantarci iz SDP-a: Biljana Borzan i Tonino Picula bore za hrvatske interese i da "nisu briselske sluge".

"Želja je SDP-a da hrvatski građani budu ravnopravni s ostalim građanima Europske unije. Da osim europskih cijena, primaju i europske plaće. Želimo i da naši poljoprivrednici imaju isti status kao i njihove kolege. Da primaju iste poticaje, a ne 30 posto manje što je "zasluga" ove Vlade", poručio je Bernardić.