obnova ustanove

Daruvarske toplice prijavljuju projekt vrijedan 100 milijuna kuna

25.05.2022 u 17:11

Bionic
Reading

Daruvarske toplice na Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO) namjeravaju prijaviti sto milijuna kuna vrijedan projekt obnove te zdravstvene ustanove, koju je u srijedu obišla ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac

Ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković izvijestio je da se sprema investicija čija se vrijednost procjenjuje na stotinu milijuna kuna. Riječ je o kompletnoj rekonstrukciji trećeg i četvrtog kata hotela, kompletnoj rekonstrukciji vanjskih bazena, izgradnji nove sportske dvorane i proširenju parkirališta na parceli koju su Toplice kupile od Grada Daruvara.

"Ovdje svi znaju koliko su važne Daruvarske toplice i lječilišni segment, ali i javna turistička infrastruktura", rekla je ministrica Brnjac, koja je toplice obišla u društvu bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića, gradonačelnika Damira Leničeka i saborskog zastupnika Vladimira Bileka.

Istaknula je da su prijave za sredstva iz NPOO-a javne i transparentne te da će svi koji se prijavljuju, pa tako i Daruvarske toplice, imati priliku dokazati opravdanost ulaganja.

"Zadovolje li toplice uvjete imat će pozitivnu evaluaciju, u suprotnom evaluacija će biti negativna", rekla je Brnjac.

"Prezentirali smo ministrici što planiramo raditi kako bismo podignuli standard usluge. Bitno je zdravstveni turizam podići na višu razinu jer za to imamo mogućnosti, a županija podržava ovakve projekte", rekao je župan Marušić.