POLANČECOVI SMS-OVI

'Darko, znam da vam nije lako...'

10.09.2010 u 22:00

Bionic
Reading

Podizanjem optužnice protiv Damira Polančeca, Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Srđana Mladinića i ostalih menadžera, afera Spice ušla je u sudsku fazu u kojoj na vidjelo počinju izlaziti i dokazi tužiteljstva

Jedan od njih su i SMS poruke koje je Polančec kao potpredsjednik Vlade slao Marincu nakon njegova gostovanja u emisiji 'Otvoreno', javlja HRT.

'Darko, započeo sam već nekoliko puta pisati poruku, ali sam svaki put došao do pola... Mislim da ste odradili veliki posao i dobar dio tereta uzeli na svoja leđa, ali i sa svih nas odagnali teret sumnje za nemoralno postupanje. Koliko god ovo 'Otvoreno' bilo bomba, mislim da preksutra pritisak medija bude jenjavao. Držite se! Pozdrav!' stoji u SMS poruci.

Slao je Polančec SMS i nekoliko dana prije, kada su mediji počeli pisati o aferi.

'Darko, znam da vam nije lako, ali ovo sada morate izdržati. Dečki su zasad odradili puno toga dobro, ali nikome nije cilj da sve ovo poprimi kontekst kaznene odgovornosti, pa će se tako i komunicirati i rješavati stvari.'

Polančeca se tereti da je povezao okrivljenike da bi gospodarskim malverzacijama preuzeli Podravku. USKOK je izračunao da su koprivničku tvrtku oštetili za malo više od vrtoglavih 402 milijuna kuna.