osuđeni nasilnik

Darko Kovačević Daruvarac ponovno u Hrvatskoj: Bio sam u Njemačkoj, ali sam se vratio. Nisam bježao!

29.05.2019 u 14:39

Bionic
Reading

Darko Kovačević Daruvarac priznao je da je bio u Njemačkoj, ali da nije bježao, već je otišao zbog privatnih stvari

Istaknuo je da je slobodan čovjek i da može ići bilo kamo, pa i u Njemačku. '...Nisam blesav da idem u Njemačku kad s njom imamo ugovor o izručenju. Ali rekao sam da neću bježati od hrvatskog pravosuđa, iako mi nitko ne brani sad sjesti u auto i otići u Bosnu. Čekat ću pravomoćnost presude u Hrvatskoj, kao što sam i kazao - neću bježati', rekao je Darko Kovačević Daruvarac za 24 sata.

Još uvijek se čeka odluka Županijskog suda u Splitu o žalbi na nepravomoćnu presudu koju je u utorak podnio Boris Radman, odvjetnik Darka Kovačevića Daruvarca, na presudu zadarskog suda od pet godina zatvora. Tročlano vijeće koje odlučuje o žalbi čine suci Damir Romac, Marija Šćepanović i Neven Cambj.

Prema neslužbenim navodima, Darko Kovačević žalio se na visinu presude te da mu je povrijeđeno pravo na pošteno suđenje zbog medijskog pritiska, a žalba ima više do 100 stranica. Ako splitski sud odbije žalbu, presuda Darku Kovačeviću postat će pravomoćna i on će morati u zatvor.

  • +3
Privođenje Darka Kovačevića Daruvarca nakon sukoba u zadarskom kafiću Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc

Podsjećamo, Općinski sud u Zadru nepravomoćno je osudio Darka Kovačevića Daruvarca na kaznu od pet godina zatvora zbog premlaćivanja 18-godišnje djevojke u lipnju prošle godine. Daruvarac ju je pretukao u zadarskom kafiću. Sud u Zadru je kaznu od pet godina donio spajanjem dviju kazni - četiri i pol godine za napad i 10 mjeseci za prijetnje.