ima i drugo državljanstvo

Darko Kovačević Daruvarac odletio u Stuttgart, sud odlučuje kada i kako će u zatvor...

28.05.2019 u 22:03

Bionic
Reading

Darko Kovačević Daruvarac otputovao je iz Hrvatske za Njemačku. Inicijalnu informaciju Telegram je doznao od osobe koja je s Daruvarcem bila na letu iz Zadra, a navode naše čitateljice provjerili smo na više instanci i uspostavile su se istinitima: u subotu ujutro Darko Kovačević uredno se čekirao na Eurowingsov let za Stuttgart, noseći samo jednu sportsku torbu.

Do danas se nije vratio u Hrvatsku, javlja Telegram. Za njegov odlazak iz Hrvatske u ovom trenutku nije bilo nikakvih zapreka iako je danas Županijski sud u Splitu odlučivao o njegovoj žalbi što ju je uložio na presudu od pet godina zatvora koja mu je izrečena zbog premlaćivanja i prijetnji upućenih djevojci s kojom je bio u vezi. Odluka suda bit će poznata tek idući tjedan nakon što bude dostavljena okrivljenom.

Kako se danas nije pojavio na ročištu na kojem se raspravljalo o njegovoj žalbi odmah su se pojavila nagađanja nalazi se još uvijek u Hrvatskoj ili je napustio zemlju. Naime, osim hrvatskog Daruvarac ima i bosansko-hercegovačko državljanstvo.

Njegov odvjetnik Boris Radman izjavio je kako je uvjeren da je Kovačević još uvijek u Hrvatskoj, iako se od prošlog tjedna nije čuo s njim. Telegram je iz sudskih izvora doznao da je poziv za današnje ročište Kovačević uredno primio na svoju kućnu adresu u Zadru. No, na sud u Split nije morao doći, zbog čega njegovo nepojavljivanje nije bilo sporno. Inače, okrivljenici vrlo rijetko dolaze na žalbena ročišta.

U ovom trenutku još nije poznato je li viši sud potvrdio prvostupanjsku presudu ili je kaznu ipak umanjio. Da je presuda od pet godina potvrđena Kovačević bi po zakonu morao odmah u zatvor, no kako je on još tijekom suđenja u istražnom zatvoru proveo maksimalnih šest mjeseci, sada će na slobodi čekati pravomoćnu sudsku odluku, te poziv na izdržavanje kazne.

Županijski sud u Splitu u ovom slučaju nije mogao povisiti kaznu Daruvarcu, budući da je samo on uložio žalbu. Dakle, viši sud mogao je žalbu uvažiti i smanjiti kaznu, odbiti žalbu i potvrditi presudu ili pak ukinuti prvostupanjsku presudu i slučaj vratiti na ponovno suđenje.

  • +13
Darko Kovačević Daruvarac Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL