LOKALNI IZBORI

Daria Paloš - kandidatkinja HSP-a za osječku gradonačelnicu

29.04.2013 u 16:05

Bionic
Reading

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku da će kandidatkinja stranke za osječku gradonačelnicu na predstojećim lokalnim izborima biti Daria Paloš, predsjednica Središnjeg nadzornog odbora HSP-a i predsjednica kluba vijećnika te HSP-a u osječko-baranjskoj Županijskoj skupštini

Na konferenciji za novinare Srb je kazao da HSP nije zadovoljan stanjem u Osijeku u posljednje četiri godine, jer se iz svih statistika vidi se da grad ne napreduje, nego nazaduje.

Dodao je da je od 2001. do 2011. u Osijeku 4.000 stanovnika manje, raste broj nezaposlenih, a izvori prihoda Osječana su, u sve većoj mjeri, potpore za nezaposlene te socijalna pomoć.

HSP je već skoro 20 godina zastupljen u osječkom Gradskome vijeću. Vjerujemo da smo svojim odgovornim radom i ponašanjem, obnašajući najviše dužnosti u gradu, pokazali na koji način se štite interesi građana Osijeka i vjerujemo da možemo promijeniti postojeće stanje, poručio je Srb.

Paloš je rekla da političke elite koje već dugi niz godina vladaju ovim gradom i Županijom nisu u stanju građanima ponuditi ništa novo. Dodala je da na osječkoj političkoj sceni vidi ljude koji su 'nebrojeno puta mijenjali svoje stavove i političke dresove', kako bi 'nahranili svoju taštinu' te ljude, koji tvrde da rade za opće dobro, a svojim su radom jedino uspjeli većini građana 'zgaditi politiku'.

Ti pojedinci su, ustvrdila je, godinama pogodovali krupnom kapitalizmu i nepotizmu, zaboravili su da je smisao politike služenje narodu, a ne uzimanje od naroda, poručila je Paloš ocijenivši kako bi izbor neke druge političke opcije, osim HSP-a, za Osječane bio 'još jedno razočarenje i prazno obećanje'.