NOVA PLATFORMA NA DESNICI

Đapić: Vrijeme je da se iz Ustava izbaci antifašizam

22.09.2018 u 15:40

Bionic
Reading

Došlo je vrijeme da hrvatski građani biraju između Titove i Stepinčeve Hrvatske i da se iz Ustava Republike Hrvatske izbaci antifašizam, a ugradi kršćanstvo kao temeljna vrijednost, poručio je predsjednik stranke DESNO Ante Đapić na predstavljanju političkoga projekta DESNO.

Na predstavljanju održanom u subotu u vukovarskom restoranu "Hrvatski pleter", Đapić je ocijenio "kako današnja Hrvatska nije država hrvatskoga naroda nego država koja je 'istezgarena' u političkoj trgovini kako bi se zadovoljilo političko srpstvo u Hrvatskoj".

Đapić: U Hrvatskoj mogu živjeti samo politički Hrvati

"Naša teza da u Hrvatskoj mogu živjeti samo politički Hrvati je ona o kojoj nema pregovora, pogodbe ni kompromisa", poručio je Đapić koji se zauzeo za reviziju državljanstva, ukidanje državljanstva za one koji su ratovali protiv Hrvatske, te za reviziju Zakona o općem oprostu.

Predsjednik stranke ustvrdio je kako "pokušaji političkoga projekta DESNO ne idu za tim da se osigura nekoliko mandata u Hrvatskome saboru pa da s njima tezgarimo i dogovaramo se o stvaranju neke parlamentarne većine već idemo na pobjedu kako bismo stvorili uvjete za ustavotvornu skupštinu i radikalnu promjenu izbornoga zakona".

Đapić je ocijenio je kako je hrvatska nacionalna većina stavljena u poziiju građanstva, a političke nacionalne manjine u poziciju nacija što je, kako je rekao, dovelo do toga da Milorad Pupovac već godinama s osam manjinskih zastupnika diktira političke procese u Hrvatskoj. Poručio je kako Hrvatskoj treba izborni zakon po kojemu će država biti jedna izborna jedinica i svi će državljani Hrvatske imati pravo glasa pa, istaknuo je, "možda će biti i više Srba u Saboru, ali će biti poštenije".

Govoreći o hrvatskoj vanjskoj politici, Đapić je ocijenio je da se "Hrvatska mora okrenuti prema Višegradskoj skupini, a ne 'trpjeti Merkelicu' koja favorizira Vučića."

"Dakle ne idu poruke prema Srbiji i Pupovcu. Hrvatska politika šalje krivome poruke. Ne reći Vučiću nećeš u EU, nego Merkelici neće Srbija u EU dok je Hrvatska u EU jer što ćemo mi u Europskoj uniji ako u nju uđe i Srbija", istaknuo je Ante Đapić.

Po riječima Pere Ćorića, jednoga od inicijatora projekta DESNO, taj politički projekt počiva na deset ključnih teza među kojima su stajališta - u Hrvatskoj može postojati samo hrvatska poliitčka nacija, ostvarivanje hrvatske nacionalne državnosti nije omeđeno državnim granicama, kršćanstvo je pretežito vrijednosno i indentitetsko obilježje hrvatskoga političkog naroda i vrijednosni temelj uređenja hrvatskoga društva, a politički i državni poredak, ustavna i zakonska rješenja moraju proizlaziti iz definicije da je Republika Hrvatska nacionalna država hrvatskoga naroda.

  • +4
U Vukovaru predstavljena platforma Desno Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Ćorić je također rekao kako DESNO daje punu potporu vukovarskome gradonačelniku Ivanu Penavi i njihovi će članovi biti na vukovarskome prosvjedu 13. listopada, ali bez stranačkih obilježja već kao osobe kojima je stalo da zločince konačno stigne ruka pravde.

Pozvao je sve političke stranke, ustanove i pojedince kojima je, kako je rekao, na srcu boljitak Hrvatske, da se pridruže i podrže politički projekt DESNO koji će, najavio je, u narednom razdoblju biti predstavljen i u drugim gradovima Hrvatske.