ULAŽU 2 MILIJUNA DOLARA

Danska farmaceutska tvrtka proširuje istraživački centar

14.05.2014 u 15:57

Bionic
Reading

Danska farmaceutska tvrtka Xellia Pharmaceuticals objavila je danas da je uložila 2 milijuna američkih dolara ili oko 11,5 milijuna kuna u proširenje svoga Centra izvrsnosti za istraživanje i razvoj proizvoda i inovacija u Zagrebu

Sastavni je to dio tvrtkinog daljnjeg ulaganja u Hrvatskoj te predstavlja posljednju fazu aktualnih globalnih planova proširenja tvrtke Xellia.

Ova investicija, kako navode, omogućuje proširenje postojećeg namjenski izgrađenog objekta za istraživanje i razvoj u Zagrebu na površinu većoj od 1.250 četvornih metara, uključujući dodatne najmodernije laboratorije površine 650 četvornih metara. Očekuje se da će izgradnja novih laboratorijskih prostora biti dovršena u lipnju ove godine

Proširenjem će se dobiti najmoderniji objekti za kreativni istraživački tim koji je nedavno ojačan s dodatnih 18 radnih mjesta na području farmaceutskih i analitičkih znanosti, kliničkog razvoja, upravljanja projektima, kvalitete u istraživanju i razvoju te intelektualnog vlasništva.

Centar izvrsnosti za istraživanje i razvoj usmjeren je na razvoj antiinfektivnih lijekova i inovativnih farmaceutskih tehnologija za borbu protiv teških bakterijskih i gljivičnih infekcija, uključujući bakterijske sojeve otporne na većinu antibiotika.

Potpredsjednik Uprave zadužen za globalno istraživanje i razvoj tvrtke Xellia te generalni direktor Xellijine povezane tvrtke u Zagrebu Aleksandar Danilovski istaknuo je kako ova nova investicija potvrđuje da su od 2011. u Hrvatskoj uložili više od pet milijuna USD (oko 30 milijuna kuna) te tijekom tog razdoblja zaposlili 40 djelatnika.