VISOKI ČASNI SUD

Dan D za Darka Milinovića: Hoće li ga izbaciti iz HDZ-a?

03.09.2018 u 07:17

Bionic
Reading

Sjednica Visokog časnog suda HDZ-a održat će se u ponedjeljak u 13 sati u središnjici HDZ-a gdje Sud trebao donijeti odluku o sankciji protiv člana Predsjedništva HDZ-a i kandidata za predsjednika ličko-senjske županijske organizacije HDZ-a Darka Milinovića, protiv koga je Predsjedništvo HDZ-a prije nekoliko dana pokrenulo postupak zbog osobito teške povrede članske obaveze nakon što je organizirao dolazak autobusima 100-tinjak članova HDZ-a, pretežito iz Gospića, u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza

Predsjedništvo HDZ-a je u četvrtak na telefonskoj sjednici, sukladno odredbi članka 67. stavak 1. Statuta HDZ-a, donijelo je Odluku o pokretanju stegovnog postupka pred Visokim časnim sudom HDZ-a protiv Milinovića, člana Predsjedništva HDZ-a, zbog osobito teške povrede članske obveze opisane u članku 19. stavak 2. Statuta HDZ-a.

Glasovanju je pristupilo 29 članova Predsjedništva HDZ-a, od čega je 27 članova glasovalo za Odluku, jedan je bio protiv, a jedan suzdržan.

Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza, te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojasnio je HDZ ranije u priopćenju.

  • +13
Darko Milinović Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Odluka Predsjedništva HDZ-a upućena je Visokom časnom sudu HDZ-a na odlučivanje.

Ranije u četvrtak je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da će Predsjedništvo HDZ-a protiv člana tog visokog stranačkog tijela i kandidata za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a Darka Milinovića pokrenuti stegovni postupak zbog najtežih povreda članskih obaveza i nanošenja političke štete HDZ-u, istaknuvši kako je njegovo ponašanje bilo neozbiljno, neodgovorno i nepotrebno.

Član Predsjedništva HDZ-a i ličko-senjski župan Darko Milinović izjavio je u petak kako je uvjeren da ga HDZ neće izbaciti iz stranke i tako onemogućiti da se kandidira na stranačkim izborima u Ličko-senjskoj županiji u nedjelju, 9. rujna.